top of page

האם הטכנולוגיה עדיפה על האדם?

עודכן: 27 במרץ 2018

מאמר זה פורסם במקור במאגזין TIME ע"י וויטני לאנס



מי חכם יותר - אתה, או המחשב שלך? או אולי המכשיר הנייד שבו אתה קורא מאמר זה? התשובה מורכבת יותר . מחשבים הם בהחלט מיומנים בפתרון בעיות ביעילות ובמהירות, בעוד שבני האדם יכולים לבצע משימות שמכונות פשוט לא יכולות לבצע. עדיין.


מחשבים יכולים לעבד סוגים מגוונים וספציפים של מידע הרבה יותר מהר מאיתנו. הם יכולים לסנן, לערבל את הנתונים ולבצע חישובים מורכבים דרך המעבדים שלהם, כדי ליצור תרחישים מרובים במהירות על אנושית. לדוגמה, המחשבים הטובים ביותר שהוכשרו בשחמט יכולים בשלב זה לתכנן מהלכים רבים קדימה, וטובים יותר מאשר את אלופי השחמט בעולם. המחשבים לומדים הרבה יותר מהר, ומצמצמים את האפשרויות המורכבות ביותר. כן, בני האדם גם לומדים מטעויות, אבל כשמדובר בהתמודדות עם פתרון בעיות ונוסחאות מורכבות מחשבים . אנחנו לרוב נטעה בדרך.


"כיום, מחשבים יכולים ללמוד מהר יותר מאשר בני אדם, למשל,רובוט ה-ווטסון (IBM) יכול לקרוא ולזכור את כל המחקרים על הסרטן, שום אדם לא יכול. עם יכולת למידה מעמיקה, ווטסון יכול גם לפתור בעיות, למשל, איך לטפל בזן נדיר של סרטן - ועושה זאת. אז במובן הזה, מחשבים יכולים להיות חכמים יותר מבני אדם " פרופ 'שלמה מיטל, עמית מחקר בכיר במכון שמואל נאמן בטכניון.


מצד שני, בני האדם עדיין עדיפים על מחשבים בהיבטים רבים. אנו מבצעים משימות, מקבלים החלטות ופותרים בעיות המבוססות לא רק על השכל הישר שלנו, אלא גם מתוך חוויות חיינו, אינטואיציה ורגש. מחשבים יכולים להיות מתוכנתים ומונגשים למידע עצום, אבל הם לא יכולים לחוות את החיים כמונו. לבני אדם יש תכונות שאנו מתייחסים אליהם לעתים כיצירה, דמיון והשראה. אדם יכול לכתוב שיר ולשיר אותו, להלחין


ולנגן, לצייר ציור או לחלום על ההמצאה הבאה שתשנה את העולם.


מחשבים נהנים מיתרונות אחרים על פני אנשים. יש להם זיכרון טוב יותר, הם יכולים להיות מוזנים מכמות גדולה של מידע, והם יכולים לנצל את כולו כמעט באופן מיידי. מחשבים אינם דורשים זמן שינה כמו בני אדם , כך שהם יכולים לחשב, לנתח ולבצע משימות סביב השעון. למרות ה"באגים" או הרגישות להפסקות חשמל. הם אינם מושפעים מרגשות, רצונות, צרכים וגורמים אחרים שלעתים קרובות מעיבים על יכולת השיפוט וקבלת ההחלטות. מחשבים יכולים להיות מתוכנתים על בסיס כמויות עצומות של מידע , אבל הם לא יכולים לחוות את החיים כמונו. מחשבים יכולים להיות מתוכנתים לשכפל חלק מהמשימות האלה, אבל הם לא מחזיקים את היכולת המולדת ליצור".

"מהירות היא לא אינטיליגנציה אבל בזכותה תוכל לנצח את מיטב המוחות"



אבל מה אם נריץ את השעון קדימה? מומחים מסכימים בדרך כלל כי למחשבים של המחר יהיו כמה תכונות שכיום נראות אנושיות בלבד. למוח האנושי יש 86 מיליארד נוירונים (תאי עצב), אשר מנהלים קשרים ביניהם, לרשתות מחשבים יש הרבה פחות תאים, אבל יום אחד, מחשבים יגיעו לרמת מורכבות ותחכום של המוח האנושי. כל זה צפוי להגיע מוקדם יותר ממה שנדמה לנו. "ברגע שאנחנו מפצחים את הנוירוקוד שמפעיל את המוח שלנו, אני מאמין שאנחנו יכולים לשכפל את המבנה הזה באופן מלאכותי, כדי שנוכל באמת ליצור חיים בעלי בינה מלאכותית אמיתית", אומר פרופ' מיטל. "אני בהחלט יכול לראות את זה קורה במאה הקרובה". כמה אנשים, כמו מדען המחשבים ריי קורצווייל ומייסד חברת "טסלה", אילון מוסק הזהירו מפני הסכנות האפשריות של בינה מלאכותית שחזו את המכונות של העתיד אשר ישמידו את האנושות. אנחנו בהחלט צריכים להיות עם האצבע על הדופק בכל הקשור לבינה מלאכותית, כאשר אנו שולטים במכונות ולא להיפך.


"זו לא תחרות של האדם מול המכונה

זה שיתוף פעולה"Big Vision LLC. סטאיה מקליק





פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page