top of page

הטעות הנפוצה לגבי האינפלציה

  • 20 ביוני 2021
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 22 ביולי 2021

עם כל הדיבורים על האינפלציה והדאגות לירידת מחירי המניות, השווקים ממשיכים לשבור שיאים. כמובן, ישנם גם מימושים בדרך. כמו תמיד. אבל מתחילת השנה, הדאו עולה ב -8.8%, ה- S&P עולה ב -10.9%, הנאסד"ק עולה ב -8.9% ושובר שיא חדש ביום חמישי האחרון, והראסל 2000 עלה ב -13.4% מתחילת השנה. איך זה יכול להיות? בואו נשבור כמה מיתוסים לגבי אינפלציה.

אינפלציה

מה זו בכלל אינפלציה? בכלכלה, האינפלציה היא עלייה כללית ברמת המחירים של המוצרים במשק לאורך תקופה. כאשר רמת המחירים הכללית עולה, כל יחידת מטבע קונה פחות סחורות ושירותים. מה שלמעשה גורם לאובדן אמיתי בערך המטבע המקומי.


איך זה יכול להיות שהאינפלציה לא פוגעת בשוקי המניות? הרי אמרו לנו שאינפלציה פוגעת בשוק והורגת את הכלכלה. אבל זה לא בהכרח נכון. אינפלציה לא הורסת את הכלכלה או את השוק. שיעורי ריבית עולים (שיכולים להגיע כתוצר של אינפלציה) דווקא כן.


אבל הפד, לפני מספר ימים בלבד, אמר לעולם כי הריבית תישאר קרובה לאפס, וסביר להניח שתישאר ככה השנה, בשנה הבאה, ובחלק משנת 2023, האיום של שיעורי ריבית עולים נמצא במרחק שנים מאיתנו.


יתרה מכך גם כאשר מתחילים להעלות את הריבית, נניח מאמצע עד סוף 2023, אנו בעצם מתחילים משיעור ריבית אפס. ויש לציין כי במהלך 50 השנים האחרונות מעולם לא היה מיתון (מלבד הצניחה שנגרמה על ידי המגיפה בשנה שעברה), כאשר שיעור קרנות הפד היה נמוך מ -4%.


בינתיים נראה שיש תחזית צמיחה שורית לשוק המניות לשנים הבאות.הכלכלה שואגת, והיא צפויה רק ​​להתחזק ככל שהמדינות ישחררו את הסגרים וההגבלות לחלוטין. אבל יש דבר אחד שממשיך להעלם מעיננו בכל שיחות האינפלציה האלה והוא הצמיחה.


הפד העלה את תחזית הצמיחה לשנת 2021 מ -6.5% ל -7%, קצב הצמיחה המהיר ביותר מזה 37 שנים!

תוסיפו לזה את כמות הכסף חסרת התקדים שהוזרמה למשק- כ- 6 טריליון דולר בקרנות גירוי כבר אושרו.

ונראה שיש עוד טריליון דולר או יותר בדרך...


מה שאנחנו עומדים לראות בקרוב זה "שיא ביקושים מאולץ", וזה מתכון לצמיחה כלכלית מתפרצת ולהמשך עליות בשוק המניות.


דוגמא להשפעת האינפלציה על שוק המניות ב-5 השנים האחרונות:


השפעת האינפלציה על המדד
S&P500 2017-2021
אינפלציה בשנים 2017-2021
אינפלציה בשנים 2017-2021









ניתן לראות מהגרפים וחשוב גם להבין שמניות בדרך כלל מתפקדות טוב בסביבות אינפלציוניות מרוסנת. לא בסביבה של אינפלציה משוללת רסן, אינפלציה מסוימת טובה לשווקים. לפד יש יעד אינפלציה של 2%, ולא 0%. למעשה, בשנים האחרונות, הפד נמצא במצב שהוא מודאג יותר מאינפלציה נמוכה מאשר מאינפלציה גבוהה.


יתר על כן, למרות שהעלו את תחזית האינפלציה השנה ל -5.4%, בפד מאמינים שהיא תהיה זמנית, ותגיע כתוצאה מביקושים עולים ובעיות בהיצע בגלל הקורונה. אך ברגע שצוואר הבקבוק ישתחרר, הם מאמינים שגם האינפלציה תתאזן.


זו גם הסיבה שהפד צופה כי האינפלציה תרד בשנת 2022 מ -5.4% ל -2.1%. ותישאר ב -2.1% בשנת 2023.


צרכנים, בנקים ותאגידים


נכון שהאינפלציה יכולה לנגוס בכוח הקנייה של הצרכנים. אבל נכון לומר גם שעליה במחיר עבור אדם אחד היא הרווח של אדם אחר. שיעורי החיסכון האישי בשנה האחרונה הגיעו לשטחי שיא. חלקם תודות לזריקות הגירוי שהוסיפו להכנסות משקי הבית, שלא לדבר על הוצאות מופחתות בשל הסגרים המתמשכים.


עם זאת, בסך הכל הצרכן נמצא באחת העמדות החזקות שלו מזה עשרות שנים.


גם הבנקים במצב טוב. בסוף השנה שעברה פירסם הפד את תוצאות מבחני הסטרס שלהם על הבנקים הגדולים. והם גילו שהמערכת הבנקאית היוותה מקור כוח. הם אמרו שאף אחד מהבנקים אפילו לא התקרב לסף הלימות ההון המינימלי שלו, אפילו לא בתקופות הגרועות ביותר של המגפה.


דבר דומה קורה עם רווחי חברות. למעשה, רווחי התאגידים פשוט הגיעו לשיאים חדשים של כל הזמנים. והצפי לצמיחה עתידית נראה חזק במיוחד בקרב התאגידים.


נצלו את המומנטום


מה שאנחנו רואים כרגע זה היסטוריה בהתהוות. וזמנים היסטוריים מובילים בדרך כלל לעליית מחירים היסטורית. אז חשוב שלא תיפלו לכל מיני "נביאי זעם" שיצוצו מפעם לפעם, ותנצלו עד תום את המומנטום החיובי הנוכחי. המשמעות היא להיכנס למניות הנכונות ולהישאר מחוץ לאלה הלא נכונות.


כלכלות פורחות לא מחלישות את שוק מניות. הן שולחות אותו גבוה יותר. הרבה יותר גבוה.



Comments


logo_new_black-removebg-preview.png
  • rss
  • LinkedIn Social Icon
  • youtube
  • facebook

שד' נים 2, ראשל"צ

פיורד פועלת באמצעות בית ההשקעות גולד ניהול פיננסי מס' רישיון 543. בשימוש באתר זה הינך מקבל את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות שלנו. מובהר בזאת כי ביצועי העבר של ניירות הערך אינם ערובה לתוצאות עתידיות. תשואות צפויות, היסטוריות או תחזיות עשויות שלא לשקף ביצועים עתידיים בפועל של נייר הערך אין לראות בתכני האתר מכל סוג שהם הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או ביצוע כל פעולה פיננסית. אין לראות בתכנים תחליף לשיקול דעתו של הקורא או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכי הלקוח. המידע המופיע איננו מכיל את כלל המידע הנדרש למשקיע זה או אחר. הכותב איננו מחויב להודיע לקוראים בכל דרך שהיא על שינויים או עדכונים במידע, כל ניירות הערך כרוכים בסיכון ועלולים לגרום להפסד חלקי או מלא. שירותי ייעוץ ההשקעות נועדו לסייע ללקוחותינו בהכנות לעתידם הפיננסי ומאפשרים להם להתאים אישית את הנחותיהם לתיקיהם. אין בכוונתנו להציג כי ייעוץ ההשקעות שלנו מבוסס או שהוא אמור להחליף ניהול תיק השקעות ע"י בעל מקצוע. כמו כן פיורד אינה מספקת ייעוץ מס או ייעוץ פנסיוני ואינה מייצגת באופן כלשהו סוכנות פנסיונית כזו או אחרת. ייעוץ הניתן ע"י בעלי מקצוע בתחום הפנסיוני אינו באחריות פיורד השקעות. כל זמן בו הנתונים והציטוטים שפיורד משתמשת בהם מגיעים מצד שלישי, פיורד לא יכולה להבטיח את דיוק או שלמות הנתונים המסופקים על ידי צדדים שלישיים. כמו כן פיורד לא תישא באחריות לשימוש בתוכנת צד שלישי כזו או אחרת ולא לכשלים בתוכנות אלו ולנזקים שיגרמו כתוצאה משימוש בתוכנות אלו שאינן בבעלות פיורד השקעות. חלק מהמסלולים המומלצים כוללים רכיבי מינוף והשקעות בחסר (short) ,בעוד שלמנוף פיננסי ומכירה בחסר יש פוטנציאל לייצר רווחים גבוהים יותר, הם עלולים לגרום להפסדים גדולים יותר ולהשקעות בסיכון מיוחד כהגדרת החוק, כמו כן, רכיבי ההמלצות עשויים להיות מושפעים מסיכוני שוק , כולל תנודתיות, אשר עלולה להשפיע על שווי רכיבים מסויימים בהמלצות. גורמים כגון צמיחה במשק האמריקאי ומשקים זרים, רמות הריבית ואירועים פוליטיים אשר משפיעים על שוקי ניירות הערך. השווקים נוטים גם הם לנוע במחזורים, עם תקופות של עליית מחירים וירידות. אם קיימת ירידה כללית בניירות ערך ובשווקים אחרים, ההשקעה שלך עלולה לאבד ערך. מודגש בזאת כי לפיורד אין כל ערובה לתוצאות עתידיות של תיק ההשקעות שלך. והחלטת ההשקעה הסופית הינה של הלקוח בלבד.

כל הזכויות שמורות ©  לפיורד טכנולוגיות בע"מ 

bottom of page