top of page

סקירה מלאה לקראת שנת 2021 - האם פנינו לאינפלציה?




"Too much success in the stock market is in itself an excellent

warning” –Gerald Loeb


כשאנחנו מנשקים לשלום את שנת 2020, אנחנו לא יכולים שלא להרהר על איזו שנה מטורפת היא הייתה. המגיפה העולמית עוררה את התרסקות שוק המניות במהלך האביב.. ואז, למרות גל נוסף של סגרים בעולם, סגירת עסקים ואיסורי נסיעות - השווקים פיננסיים, שהובלו על ידי מניות הטכנולוגיה, כבשו שיאים יוצאי דופן.


המגיפה האיצה מגמות עסקיות חשובות רבות בתחום מחשוב ענן, סייבר, e-Sports, מדיה חברתית, טלוויזיה, תקשורת וידאו ועבודה מרחוק. אנרגיה ירוקה וכלי רכב חשמליים (EVs) הם בין המגמות האחרות שבהן נתמקד במחקר החודש.


בשנה האחרונה תעודת הסל העוקבת אחר תעשיית הרכבים האוטונומים והחשמליים (DRIV) ו- Invesco WilderHill Energy Energy ETF -PBW זינקו ב -59% וב- 197% בהתאמה. ואנחנו מאמינים שעוד ימשיכו לעלות. שתי תעשיות אלה חדשניות ומתפתחות שעדיין נמצאות בשלב התחלתי. יש לזכור שהתפתחויות מקרו-כלכליות חיוביות ממשיכות להניף את המטוטלת לטובת השקעות באנרגיה נקייה כמו רוח ואנרגיה סולארית יחד עם רכבים אוטונומים.


הנה לפניכם כמה דוגמאות:

  • מוקדם יותר השנה מדינת קליפורניה, המייצגת את שוק הרכב הגדול ביותר בארה"ב, הכריזה כי ניתן יהיה למכור רק רכבים שמייצרים אפס פליטה רעילה במדינה החל משנת 2035. מדינות אחרות נקטו בצעדים דומים. 

  • ממשל ביידן הנכנס התחייב להאיץ את פריסת האנרגיה הנקייה באמצעות השקעה של 400 מיליארד דולר במשך עשר שנים, כחלק אחד מגיוס רחב של השקעות ציבוריות.

  • בשבוע שעבר הסכימו מוסדות פיננסיים אירופיים המנהלים נכסים של למעלה מ- 9 טריליון דולר להוציא מתיקי ההשקעות שלהם חברות הקשורות בפליטת גזי חממה עד שנת 2050.


תעודת הסל של אינבסקו ווילדריל אנרגיה נקייה (PBW)- הושקה ב -3 במרץ 2005, היא בין תעודות הסל הוותיקות ביותר בתחום האנרגיה הנקייה. PBW, הקרן היא תיק מרוכז בן 47 מניות הבנוי על אנרגיה מתחדשת, אחסון אנרגיה, אספקת חשמל, שימור וכלי עזר ירוקים. על אף שיחס ההוצאות השנתי של הקרן הוא 0.70% והיא איננה הזולה ביותר בקרב עמיתיה, PBW סיפקה ביצועים עודפים בקטגוריה כדי לזכות בעלות הנוספת.

מכוניות חשמליות תעודת סל

תעודת סל העולמית X רכב אוטונומי וחשמלי (DRIV)- מחזיקה בחברות העוסקות במכוניות חכמות. הקרן הוקמה ב -13 באפריל 2018 והיא גובה 0.68% מדי שנה. האחזקות המובילות בתיק המניות של DRIV כוללות את טסלה, קוואלקום ואפל. ל- DRIV יש כ- 60% מחשיפת ההון שלה למניות בארה"ב, והיתרה בסין, ביפן ובמדינות אחרות.


לסיכום: צריכת אנרגיה נקייה יותר וייצור רכבים אוטונומים וחכמים, הם נושאים חשובים ומהווים פוטנציאל השקעה חשוב לטווחיים הארוכים. תעודות סל תעשיות כמו PBW ו- DRIV מציעות דרך סבירה לנצל את המגמות הללו. 



נתונים טכנים


תמונת המצב של השווקים המסופקים בתרשימים שלהלן מראה לנו כי הזהב, המניות והאג"ח בארה"ב מובילים. בינתיים אנו רואים את החששות בשווקים באמצעות מדד ה- VIX, המודד את התנודתיות והפחד בשוק המניות, שנכון להיום מראה סימני החלשות.


ניתוח טכני

האם האינפלציה תהווה בעיה עבור השווקים?


נכסי הסיכון בילו את מרבית השבוע בהתארגנות - לפחות עד יום שישי, כלומר. כעת נראה כי השווקים מתמחרים את החיסונים המופצים ברחבי ארה"ב ובעולם. המשקיעים ממתינים לממשלת ארה"ב שתודיע ​​על חבילת גירוי / סיוע שתעזור לגשר על הפער ולחזור למצב נורמלי. ללא הגירוי הזה, המציאות של חורף קר ונגיף קורונה שמתפשט במהירות מחזיקים את יכולת השרידות של הכלכלה העולמית על חבל דק מאוד.


גורם נוסף שהשפיע על שוק המניות הוא העברות מדד שהיו ביום שישי והוספת מניות טסלה (TSLA) ל- S&P 500. ראינו מכירות מאסיביות ב- Mega- caps במטרה לפנות מקום לרכישת מניות TSLA. אנו רואים מהלכים הפוכים חזקים מאוד בנפט הגולמי, בנחושת, באירו ובדולר - כך בעצם כל "נכסי הסיכון" בכל מחלקות הנכסים נמצאים במצב ראלי למרות המציאות הכלכלית הקשה שאנו רואים.


אם מצב זה יימשך, הוא בוודאי יתחיל לדרבן דיבורים על אינפלציה ועל תגובת הבנקאים המרכזיים העולמיים. אינדיקטור המפתח הוא - מדד ראסל 2000 Small Cap - אשר לא מאותת כרגע על חולשה. לכן, לדעתנו זה פשוט לא חכם להקטין חשיפה למניות עדיין. כל עוד לא מגיע איתות ממדד המניות הקטנות.


החוזים העתידיים על מדד הראסל 2000 לעומת החוזים העתידיים על מדד ה S&P 500. שני המדדים נראים טוב ומעל שיאי תחילת 2020. חשוב מכך, לא נראים סימנים סימנים להורדת כף הרגל מדוושת הגז. לא היו קשיים לכבוש שיאים חדשים. לא פסגות נמוכות ושפל נמוכים יותר.



מה נוכל ללמוד מהסחורות בנוגע לאינפלציה ?


התרשים שלהלן מציג את מדד מדד הסחורות של גולדמן זאקס המשתמש בנרות חודשיים החל משנת 2002 (בתחתית אותה תקופת מיתון). משנת 2002 ועד שנת 2008 ראינו מאמץ מאסיבי לאחר ה -11 בספטמבר על ידי הפדרל ריזרב וגורמים נוספים בממשלת ארה"ב.


ואז ראינו את הבועה המחרידה שהתפוצצה עם המשבר הפיננסי של 2008. הירידה הייתה דומה לנפילה על פיר מעלית. שוב בשנת 2008-2009, ראינו כי נעשה שימוש במלוא העוצמה של הממשלות העולמיות להצלת הכלכלה העולמית. נראה כי ההתאוששות מהשפל של שנת 2008 עד שנת 2011 הייתה גבוהה יותר מתיקון .


מאז 2011 ועד מרץ 2020 ראינו מגמה די יציבה. הירידה במחירי הסחורות הייתה כל כך רצינית עד שהיא גרמה למנהיגי מועצת הפדרל ריזרב האמריקנית להגיד שהם משנים את מנדט המדיניות שלהם - מאינפלציה נמוכה ותעסוקה מלאה-לתעסוקה מלאה בלבד. לאחרונה השבוע רמז ג'רום פאוול, ראש הבנק הפדרלי, למנדט יחיד חדש: לשמור על ריביות "נמוכות לאורך זמן".


אינפציה

ובכן, מאז שסירות ההצלה הכספיות והפיסקליות נחלצו להצלת כלכלת הסגרים של הקורונה שוב בחודש מרץ, ראינו את מדד הסחורות מתחזק בצורה חדה מהשפל לרמות מכובדות יותר. כל עוד איננו רואים שפלים חדשים ב- GSCI מתחת ל -217.95 (שאיננו רואים שקורים), אנו חשים מאוד כי אנו נמצאים בסביבה אינפלציונית חדשה וכי אנו נראה את ה- GSCI פועל בדרכו לקראת שיאי 2007-2008 קרוב ל 880 ומעלה.


מה משמעות מהלך כזה עבור המניות? מה לגבי האג"ח? מה עם סקטור המתכות היקרות? בואו נסתכל תחילה על תשואות האג"ח ...


נחזור אחורה לשנות השבעים כדי לראות סביבה אינפלציונית אמיתית. מדד המחירים לצרכן CPI באדום ושיעור הריבית באוצר האמריקני לטווח של 10 שנים. שימו לב שבשנות ה -60, בשנות ה -70 ובתחילת שנות השמונים ראינו עלייה הן במדד המחירים לצרכן והן בתשואות האג"ח. כן, היו התפרצויות פרועות מאוד במדד המחירים לצרכן, אך המגמה הייתה ברורה לאינפלציה וכך גם המגמה החיובית בתשואות האג"ח והשלילית במחירי האג"ח. אגרות חוב קונצרניות ואפילו אג"ח זבל יכולות להיות פצצת הזמן המתקתקת הגדולה בעולם אם הקריאה שלנו בתרשים ה- GSCI מדויקת.


כיצד המניות מתפקדות בסביבה אינפלציונית? התרשים שלהלן הוא מקבוצה שנקראת פרובידנד ומראה את מדדי שווי השוק בארה"ב לעומת מדד המחירים לצרכן בארה"ב (CPI) וההוצאות לצריכה אישית בארה"ב (PCE). ניתן לראות בבירור שהמניות הקנות ומניות ערך עולות בהרבה על יתר הקבוצות של ה- S&P. למה? מדדי הערך הם המקום בו אתה מוצא את כל החברות הקשורות לאנרגיה, חברות חומרי יסוד , REITS וחברות נדל"ן. חברות קטנות יותר מעורבות בתדירות גבוהה בטכנולוגיות / פיתוחים חדישים - המספקות צמיחה פנימית ולא צמיחה שקשורה ישירות לכלכלות ארה"ב או לכלכלה העולמית.



מדד המחירים לצרכן

לא מן הנמנע כי שיעורי העלייה עלולים לפגוע בחברות עמוסות חוב ובאלה הנשענים על כלכלה חזקה לצורך צמיחתן. מובן גם כי מניות הערך שאינן קשורות ישירות לסחורות יכולות לראות את מחיריהן יורדים במידה מסוימת עקב עליית מחירי התשומות והתפעול.


איך האינפלציה משפיעה על המתכות היקרות?


אחת השאלות הפופולריות ביותר במהלך השנים האחרונות עם התחזקות הזהב היא "מה יקרה כשאנחנו רואים שאינפלציה מתגברת בכלכלה שלנו?". ובכן, התרשים שלהלן מ- www.inflationdata.coms מראה לנו כי בשנים 1970–1981, תנועות מחירי הזהב בדרך כלל עקבו אחר תנועות הכיוון של שיעור האינפלציה. לכן, אם אנו רואים באופן כללי מחירי סחורות עולים (שאנו כיום מסתכלים על נפט גולמי, נחושת, פולי סויה, חיטה, תירס ואחרים), אנחנו צריכים לראות ורואים את הזהב והכסף מתחזקים.



זהב וכסף

לסיכום יתכן ונכנס לתקופת זמן בה צריך למצב מחדש את האחזקות בתיקים בכדי להתאימם לעלייה באינפלציה ולהשפעת הדומינו על סוגים שונים של נכסים במקביל לעלייה זו. יכול להיות נכון לחזק השקעה בסחורות בכלל וזהב וכסף בפרט. במניות נכון יהיה להתמקד במניות הקטנות ובעלות הערך ולהיות סלקטיבי מאוד כשמדובר במניות גדולות יותר - להתמקד רק בחברות הנהנות מעליית מחירי התשומות או חברות שיכולות לייצר צמיחה אורגנית ללא תמיכה כלכלית.


עיקרי המלצות


מטבעות קריפטוגרפיים יוצאים לטיסה: ישנם מספר גורמים מרכזיים התומכים בעליית מחירי הביטקוין לטווח הארוך.

מניות הטכנולוגיה שהובילו את הראלי: ההתאוששות של שוק המניות משפל מרץ הובלה על ידי חברות כמו אפל, אלפבית, NVIDIA, טסלה וזום. ענפים חשובים אחרים כמו פיננסים, אנרגיה ונדל"ן נותרו בפיגור. על כן יש לממש רווחים בענפי הטכנולוגיה שכיום סובלים מ"עודף משקל" או להימנע מכניסה אליהם.

אג"ח ארה"ב ארוך הטווח שהציג קפיצה מרשימה: המגמה בארה"ב של ריבית נמוכה וכך גם קנייה בטוחה. תעודות סל של האוצר האמריקני ארוך הטווח כמו TLT בדומה לענפי הטכנולוגיה פחות אטרקטיביות נכון לימים אלו.

זהב ממשיך להתגלגל. ממשיך לקבל תמיכה מסביבת הריבית הנמוכה ומדיניות רופפת מצד הבנקים המרכזיים.

עוד תחומים מעניינים: היורו הנופל, מחשוב ענן, AI / רובוטיקה, FinTech ו- Cyber-security, מכוניות אוטונומיות ואנרגיה נקייה הם כל הנושאים החשובים



שווקים גלובלים


הדיוקן האחרון של מפת שוק המניות העולמי מראה ביצועים חיוביים עבור המניות בעולם. אפילו אזורים שהיו שליליים בעבר כמו אירופה (VGK) עברו לצד החיובי. כעת נכנסנו לתקופה שורית היסטורית בשווקים. בין 13 תעודות הסל העולמיות שאנו עוקבים אחריהן, העליות מרוכזות באסיה ובצפון אמריקה ואילו הירידות באנגליה ובדרום אמריקה. למרות קריאות החששות ממשבר בארה"ב, המניות בארה"ב (VTI) מציגות עלייה יפה. כמו כן, המניות הסיניות (GXC), מוקד נגיף הקורונה, הן שוק המניות בעל הביצועים הטובים ביותר. יפן (EWJ)שנמצאת מעט מאחור. האם העליות בסין ובארה"ב יתפשטו לשווקים אחרים? אם כן, זה יגדיל את תחושת האמון והכוח של הכלכלה העולמית. מרבית השווקים המתעוררים הם שליליים כאשר כמה כמו אמריקה הלטינית (ILF) וברזיל (EWZ) עדיין תקועים בשטח שוק דובי. התנודתיות בשוק המניות ירדה.



שווקים גלובלים

Comments


bottom of page