"מה אפשר לקנות?" "מה צריך למכור?" אלו שאלות שאנו מקבלים באופן יומיומי. בתקופה המטורפת הזו, ישנן חברות שעולות, חברות מדשדשות, חברות שיורדות. וגם חברות שמתרסקות, כשנחזור לסוג של נורמליות גם הן יוכלו לחזור לתלם (אולי), ישנן גם חברות שמציגות ביצועים ממש טובים - ממש ממש טובים - וימשיכו להציג גם אחרי שעשן הקורונה יתפוגג מכיוון שהן רוכבות על טרנד מסויים.
דבר אחד שאנחנו יודעים בוודאות לגבי השווקים הפיננסיים הוא שלא משנה כמה הם נופלים, הם תמיד מתאוששים. עם מניות שהוזלו באופן משמעותי בגלל משבר הקורונה, אין זמן טוב יותר לקנות מאשר עכשיו.
המהפכה התעשייתית הרביעית רק מתחילה להיווצר עם התפתחות הכלכלה שלנו. העולם נעשה ממוחשב יותר ויותר והטכנולוגיה מניעה צמיחה כלכלית. החברות היקרות ביותר בעולם שהיו כה חברות האנרגיה בעיקר הפכו להיות חברות הטכנולוגיה בארבעים השנים האחרונות.
תחום הטכנולוגיה עצמו הופך להיות קשה יותר ויותר להגדרה, כאשר כל עסק מכניס את הדיגיטליזציה לסל המוצרים שלו בדרך כלשהי. מחשבים השתלטו על הכלכלה שלנו באמצעות טכנולוגיות הענן, Big Data, ITO ובינה מלאכותית (AI) שנראים כטכנולוגיות המגדירות את המהפכה התעשייתית העכשווית שלנו.
התפרקות השוק האחרונה סיפקה לנו הזדמנות קנייה מצוינת לשדרוג הפורטפוליו שלנו עם חברות איכותיות מהדור הבא. התועלת של הטכנולוגיה המתקדמת באה לידי ביטוי במיוחד במהלך הסגר והבידוד אותו אנו חווים. היכולת לעבוד, לתקשר ואפילו להזמין מצרכים מרחוק היא תוצר של הגל הטכנולוגי המתקדם הזה.
כדי להבין היכן אנו נמצאים היום, עלינו להביט לאחור על הדרך שהובילה אותנו לכאן. כדי להבין את המהפכה התעשייתית הרביעית, עלינו לבחון את השלושת המהפכות הקודמות:
המהפכה הראשונה
המהפכה התעשייתית הראשונה החלה מאמצע עד סוף שנת 1700 עם המצעת מנוע הקיטור, ששימש את המסגרת למקורות אנרגיה, עם קפיצות ענק בתעשיות כמו הטקסטיל שהפכה את מכירת הבד ממוכרי רחובות קטנים לתעשייה עולמית. מהפכה זו שפכה אור על דרך חשיבה חדשנית שעוררה את מאות השנים הבאות.
המהפכה השנייה
המהפכה התעשייתית השנייה החלה בשלהי 1800, והיא יכולה להיות מסומלת על ידי החשמל המודרני, הנורה וקו הייצור של הנרי פורד. כולנו שמענו על גילויו של בנימין פרנקלין בשנת 1752, עם ניסוי העפיפון והמפתח שלא רק תלתל אותו אלא את העולם כולו. תומאס אדיסון היה הראשון שהצליח לרתום את הכוח הזה ולהפיץ אותו עם תחנת הכוח הפחמית הראשונה המכונה "תחנת האור החשמלית אדיסון", שנפתחה בשנת 1882 בלונדון. תחנות הכוח הראשונות שימשו רק להפעלת נורות, אך כידוע, שימושים בחשמל התפתחו מאז להיות מרכז חיינו. המצאת הזרמים אלטרנטיביים (AC) של ניקולה טסלה בשנת 1888 חוללה מהפכה נוספת בחשמל, מה שהפך אותו ליעיל יותר ואיפשר לו לנסוע מרחקים רבים יותר. זרם אלטרנטיבי הוא סוג החשמל שנמצא כמעט בכל דבר כיום. חברת טסלה נקראה על שמו של ניקולה טסלה ופיתוחו של מנוע ה AC הראשון, המפעיל את הרכבים החשמליים הללו כיום לאחר 130 שנה.
המהפכה הדיגיטלית
חשמל היה אבן הדרך הדרושה למהפכה התעשייתית השלישית, המכונה גם המהפכה הדיגיטלית. המעבר מטכנולוגיה אנלוגית לאלקטרוניקה דיגיטלית החל מאמצע המאה העשרים והגדרה מחדש של כל מה שהעולם הכיר. זה סימן את תחילת עידן המידע. זה היה העידן בו הומצא המחשב, והעידן בו נולד האינטרנט. כולנו חיינו בעידן הזה והתרגלנו להתפתחות המהירה של הטכנולוגיה, היכולת של האינטרנט להגיע, לשמור וליצור מידע שינתה את העולם בו אנו חיים. כשהידע זמין בלחיצת כפתור. בכל פעם שמתעוררת מחלוקת, הביטוי "גוגל" יוזכר בדרך כלל בעשר השניות הראשונות, והטיעון. ניתן לפתור כל שאלה בהרף עין. המחשב והאינטרנט הניחו שניהם את היסודות למהפכה התעשייתית הבאה. מהפכה שתשנה שוב את העולם.
המהפכה הרביעית
המהפכה התעשייתית הרביעית רק מתחילה, והקידמה הטכנולוגית כבר מחזקת את ההבנה של רוב האנשים. שזו רק ההתחלה. ברגע שטכנולויגיות ה- AI יגיעו לשלב קריטי, מידע וטכנולוגיה יתפשטו בצורה בלתי מבוטלת.
מספר האנשים המחוברים לאינטרנט גדל ל -4.5 מיליארד או יותר מ -60% מכלל האוכלוסייה בעולם. זה כמעט כפול ממספר משתמשי האינטרנט רק לפני 5 שנים. אנשים ברחבי העולם מסתמכים יותר ויותר על האינטרנט לצורך תוכנה ואחסון, ויוצרים שוק מסיבי למחשוב הענן. כיום, 3.3 מיליארד אנשים מחזיקים בסמארטפון וכ- 9 מיליארד מחשבים ניידים, כאשר טכנולוגיות "האינטרנט של הדברים" (IoT) מחוברות לטלפונים הניידים (לפי נתוני BankMyCell). מכשירי ה- IoT כוללים כל כלי חכם החל מבתים חכמים ועד גאדג'טים חכמים. שוק המכשירים מהסוג זה רק מתרחב ככל שעולם המחשוב מתקדם.
ככל שהדיגיטליזציה מרחבת בקצב מהיר, יצירת המידע מאיצה. לכאורה 90% מנתוני האינטרנט נוצרו מאז 2016 (על פי מחקר של IBM). נתונים אלה לרוב אינם מובנים ויצרו הזדמנות עצומה עבור חברות להפוך מידע זה לבעל ערך.
תשקיעו בעתיד
התרסקות השוק המונעת על ידי נגיף הקורונה הוזילה את המניות בכל הסקטורים, ויצרה את אחת מהזדמנויות הקנייה הגדולות הבודדות של חיינו. זה הזמן להשקיע בחברות שייקחו אותנו דרך המהפכה התעשייתית המודרנית. חברות שמעורבות ב- AI, מחשוב ענן, IOT ו- Big Data t אשר הולכות להניע את הכלכלה העתידית שלנו.
כיצד לנצל את המהפכה הרביעית?
טכנולוגיית 5G היא הזרז המניע את המהפכה הזו. 5G היא טכנולוגיה הרבה יותר פשוטה מהאבולוציה הבאה של הסמארטפונים. בגלל המהירות המסנוורת, רוחב הפס והאמינות של ה- 5G, נוכל סוף סוף לחוות את מלוא היכולות של האינטרנט של הדברים, הבינה המלאכותית ועוד. וכמו כל אחד מהפיתוחים התעשייתיים הקודמים, נתחיל לראות יצירת טכנולוגיות חדשות שבעבר לא ניתן היה להעלות על הדעת. ההזדמנויות המתקבלות עבור המשקיעים יכולות להיות אדירות, במיוחד עבור אלה שנכנסים מוקדם. עכשיו זה זמן אידיאלי להתחיל. אין שום שאלה ש -5G גורמת לצמיחה מתפרצת במגזרים רבים. ככל שתשקיעו מוקדם יותר, כך אתם עשויים להרוויח יותר.
Comments