top of page

5 סיבות לכך שרוב המשקיעים מופסדים

עודכן: 31 ביולי 2018

ניהול הכסף בהצלחה וניווט בשוקי המניות יכולים להיות אתגרים יומיומיים אפילו עבור המשקיעים המנוסים ביותר. יש הרבה סיבות לכך, אך אנחנו חושבים שהעיקרית שבהן היא -מחקר. מחקר אפקטיבי הוא קריטי להצלחת ההשקעה - זה גם דורש הרבה זמן, אנרגיה ומיומנות. אם אינכם מצליחים להניב תשואה חיובית לאורך זמן, בבקשה קראו את המאמר הבא כדי ללמוד איך לשפר את ההסתברות שלכם להצלחה בעסקאות הבאות.


למה רוב המשקיעים מפסידים
למה רוב המשקיעים מפסידים

בין אם אתה אופטימי או משקיע זהיר ופסימי ; אם אתה מאמין כי השוק נמצא לקראת מפולת, או אפילו לא קרוב לשם; הזמן הנוכחי חשוב יותר מאשר אי פעם, היות ובשוק שאינו וודאי ניתן למצוא לא מעט השקעות פוטנציאליות במחירים אטרקטיביים, להלן חמישה כללי אצבע שכל משקיע (צעיר או ותיק) צריך לגזור ולשמור:


1. "ידע הוא כוח"

כולנו שמענו את האמרה הישנה והידועה - ידע הוא כוח.


כשמדובר בהשקעות, אין אמרה נכונה יותר.


תזכרו למשל את העסקה המופסדת ביותר שלכם. לאחר שניתחתם את תוצאותיה והבנתם מה השתבש, קרוב לוודאי שתגידו לעצמכם את המשפט הבא - "אם הייתי יודע מראש, אף פעם לא היה נכנס לעסקה הזו מלכתחילה".


לא מדובר כמובן על דברים שאינם ניתנים לזיהוי, כמו מידע פנימי או הכרזות מפתיעות שיכולים לתפוס אפילו את המשקיע המקצועי ביותר ללא הכנה.


מדובר על דברים שאתה יכול לדעת או צריך לדעת עוד לפני שאתה נכנס לעסקה.


2. אפקט העדר

האם ידעת שכמחצית מתנועת המחיר של המניה יכולה להיות משופעת מהמדד, סקטור או התעשייה שבה היא פועלת? אם שקלת לקנות מניה שהתעשייה אליה היא משוכיית נמצאת כרגע במגמת ירידה, סביר להניח שלא תיקח את הסיכון היות וקיימת הסתברות מופחתת להצלחה בעסקה כזו. על כן חשוב שלפני העסקה הבאה תבחנו גם את המדד, הסקטור והתעשייה אליה משתייכת המניה ובידקו את המגמה בה לפחות בשלושת החודשים האחרונים. קיים סיכוי לא מבוטל כי גם מניות טובות במיוחד שנמצאות בסקטור שלילי ירדו, ולהיפך מניות "גרועות" יעלו כאשר הסקטור או התעשייה שלהם הן משתייכות במגמת עלייה. ומכיוון שיש מעל 10,000 מניות בשוק האמריקאי, למה להסתפק באחת עם סיכוי מופחת לרווח?


3. קצב צמיחה "מרהיב" זה רע?

האם ידעת שמניות עם שיעורי צמיחה דו-ספרתיים בדרך כלל מציגות ביצועים טובים יותר לעומת אלו עם שיעורי צמיחה תלת-ספרתיים? כן כן זו לא טעות, נראה הגיוני לחשוב כי חברות עם שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר יציגו גם את הביצועים הטובים ביותר בשוק. אבל מסתבר שלא תמיד זה המצב.

מניות עם שיעורי צמיחה גבוהים במיוחד מציגות ביצועים דומים לאלו עם שיעורי הצמיחה הנמוכים ביותר. איך זה הגיוני? הסבר אחד לכך הוא ששיעורי הצמיחה הגבוהים אינם ברי קיימא. וברגע שמתגלה שיעור צמיחה נורמלי יותר (אם כי עדיין טוב), המניה "חוטפת" מכה קשה.


לדוגמה, חברה בעלת שיעור צמיחה של 500% וכך גם הצפי קדימה. מציגה בדוחותיה צמיחה של 400% "בלבד", ההערכות צומצמו ב -16.7% והמחיר צפוי לרדת בעוצמה למרות שהצמיחה עדיין מרשימה ביותר.


יכול להיות שהעסקה המופסדת ביותר שלך הייתה כי התרשמת מאחוזי הצמיחה הגבוהים של המניה שבחרת? ואז ביום הדיווח חטפת מכה קשה לתיק ההשקעות?


אז בפעם הבאה במקום לחפש שיעורי צמיחה גבוהים, כדאי להשוואת את שיעור הצמיחה של המניה לקצב הצמיחה החציוני של התעשייה שלה, זוהי לדעתי הדרך הטובה ביותר למצוא מניות טובות, עם סיכוי נמוך יותר לאכזבה. כמו כן חשוב להיזהר במיוחד ממניות בעלות שיעורי צמיחה גבוהים במיוחד - בעונת הדוחות הכספיים.


6. מכפיל מכירות - פרמטר חשוב מהדוחות הכספיים

בדוחות הכספיים נוכל למצוא פרמטרים רבים וחשובים על פעילותה השוטפת של החברה, וגם על הצפי העתידי שלה. לרוב הנתונים יש השפעה מסויימת על תנועות המניה בשוק לטווח הארוך. ניתן לראות כי לנתון אחד - P/S = מכפיל מכירות, ישנה השפעה מסויימת על תנועות מחיר המניה גם בטווחים הקצרים יותר.

מניות עם יחס מחיר למכירות נמוך מ- 1 מציגות תוצאות טובות באופן משמעותי על חברות עם מכפיל מכירות גדול מ 1. בעוד אלה עם יחס של יותר מ 4 נוטות בד"כ להציג הפסד. זה לא אומר בהכרח כי כל המניות עם יחס P / S של פחות מאחד יעלו ואלו מעל ארבעה יירדו, אבל אתה יכול להגדיל באופן משמעותי את הסיכויים שלך להצלחה על ידי ביצוע הערכות אלה.



5. שימו לב לדירוג המניה ע"י גופי מחקר מובילים

לדירוג גופי המחקר המובילים יש משמעות רבה בקרב המשקיעים. במיוחד כשמדובר בגופי אנליזה גדולים ומוכרים בעלי מוניטין וותק רב. סטטיסטית ניתן לראות כי מניות אשר קיבלו העלאה בדירוג ע"י אותם גופים הציגו ביצועים טובים יותר בעד 150% לעומת אלו הלא מדורגות או ששלא בוצע שינוי בדירוגן בשנה וחצי האחרונות. ויותר מ-1000% על מניות שחוו הורדת דירוג. לכן חשוב להוסיף את דירוג האנליסטים למערכת המסחר שלכם (אפשרי דרך כל ברוקר אמריקאי- כגון אינטראקטיב ברוקרס) ושימו לב לדירוג שלה!






זכרו ושננו את כללי האצבע האלו

כדי שהסיכויים יהיו תמיד לטובתכם !





Comments


bottom of page