top of page

סקירה מלאה - ספטמבר 2020

עודכן: 14 בספט׳ 2020

ריכוזיות הראלי - קבוצה קטנה של מניות מתדלקת את המדדים וממשיכה ללחוץ לשיאים חדשים בשבוע שייסתיים ב- 21/8/20. מנגד ישנם קולות רבים בצד הדובי של השוק- בעיקר כאלה שהחמיצו את הראלי לגמרי או חלקית מאז חודש מרץ השנה ושמחו לאור הירידות האחרונות בשווקים. נכון לעכשיו, המדדים מתומחרים יתר על המידה במיוחד בקרב החברות הקטנות והבינוניות.



מניות FAANG


בתוך חודשים ספורים, תנאי שוק המניות הפכו מדוביים ביותר לשוריים ביותר. למקרה שהייתם בתרדמת בשנה האחרונה. הנה מה שקרה: מדד הפחד / תאוות הבצע של ה- CNN שדוגל בגישה ששוק המניות מונע על ידי רגשות המשקיעים, מציג את רמת תאוות הבצע מול הפחד בשוק. מדד זה היה כמעט על אפס (משקף פחד עצום) באביב ובמהלך חודש אוגוסט הוא הגיע ל- 70 (רדיפת בצע). אז מה בעצם קורה? מזווית אחת נראה כי שוק המניות הגיע לרמה גבוהה ביותר בחודש אוגוסט. מבחינה מגזרית במדד ה S&P 500 הקבוצה המובילה במדד היא קבוצת מניות ה FAANG ותעודות הסל שקשורות אליהם (XLK) ושירותי תקשורת (XLC), שניהם טיפסו +29.69% ו- + 13.82% בהתאמה לשנה האחרונה (YTD). ענפי ה- S&P500 עם הביצועים הגרועים ביותר הם הפיננסים (XLF), שירדו ב -19.84% ואנרגיה XLE) -37.86%). למרות ההתאוששות המרשימה מאז השפל במרץ, הריצה הנוכחית של שוק המניות מונעת ברובה ממניות מגה-קאפ כמו אפל, מיקרוסופט ואמזון.


האם כולם משתתפים בחגיגה?


כדי לבחון זאת בחרנו לנתח את ה- S & P 1500 אשר מספר לנו סיפור רחב יותר. ה- S&P 1500 מורכב מ- S&P 500, S&P MidCap 400 ו- S & P Small Cap 600. בעוד שה- SPY מציג תשואה של + 6.56% YTD, מניות ה- mid cap) MDY) מציגות 6.40%+ בעוד המניות הקטנות (IJR) ירדו ב -11.49%. יתר על כן, אם נבחן את ביצועי המניות המשוקללים ביחס לשווי השוק שלהן, באמצעות ת. הסל RSP נראה את הניתוק בין המניות הקטנות לעומת המניות הגדולות. ה- RSP ירד ב -4.27% בהשוואה ל SPY. בעוד ש- RSP מחזיקה את אותן 500 מניות בתוך ה- S&P 500, היא שוקלת כל חברה - במשקל של 0.20%. פירוש הדבר הוא כי לרכיבי ה - S & P500 הזעירים ביותר כמו Under Armour, Gap ו- Ralph Lauren יש אותה השפעה על ביצועי המדד כמו אפל ואמזון. שוב, הביצועים הגרועים של RSP לעומת SPY ממחישים את הריכוזיות בעליות השוק נכון לסוף אוגוסט.


לטווח הארוך (חודשים-שנים) אנו בהחלט חושבים שהמגמה היא שורית יותר ונרצה לקנות בתיקונים ככל שהם מתרחשים - כל עוד נקודות התמיכה מחזיקות מעמד והדפוסים שהתפתחו והובילו למבחן התמיכות הללו מעידים על תחתית חזקה. כרגע אנו רואים את התמיכה במחיר של 2,973 לחוזים עתידיים, ו -300-320 דולר עבור ת. הסל SPY. ברגע שהמדדים יחזרו לנקודות התמיכה, אנו נצפה לעלייה לשיאי כל הזמנים ואולי שיא חדש צנוע.

"תהיה חמדן כשאחרים פחדנים ופחדן כשאחרים חמדנים"

בדיעבד נראה די ברור שהדבר הנכון לעשות באמצע מרץ היה לקנות FAANG, MSFT, TSLA וכן הלאה, רכישת מניות של חברות שנהנות מאפקט הקורונה והעבודה מהבית (Shopify, Zoom וכדומה). עכשיו, רבות מאותן חברות מציגות רווחים לעיתים של 3 ספרות, אנו צופים ב- AAPL ו- TSLA בעצם צומחות בצורה קיצונית והמשקיעים מסתובבים עם ביטחון יתר ושאננות סביבן. מצב זה משקף בהחלט את התחושבה "כשאחרים חמדנים"....סביר שנראה נסיגה ומימושים במניות אלו.


נתחיל בשאלה, מי הוביל את העליה? קל להצביע על פייסבוק, אפל, אמזון, נטפליקס, גוגל, מיקרוסופט וטסלה כקבוצת המניות שהובילה את השווקים גבוה יותר. המניות הגדולות תופסות ובצדק את כל הכותרות מכיוון שהן משפיעות על הכי הרבה אנשים / צופי טלוויזיה. לא זו בלבד שהן תופסות את הכותרות מסיבת "המשמעות בחייהם של אנשים", הן למעשה הובילו כמעט לחלוטין את הראלי הנוכחי בשווקים. אבל מה אם נבחן קצת יותר לעומק אילו רכיבים בנאסד"ק הובילו את המהלך? בואו נסתכל על כמה תעודות סל פחות מוכרות מה-QQQ למשל - WCLD ת.סל המתמקדת בחברות מתחום טכנולוגיות הענן. קרן זו הגיעה לשיאה ב -5 באוגוסט והיא נאבקה להשיג שיאים חדשים מאז, גם כאשר הנאסד"ק המשיך לעלות גבוה יותר.


דוגמא נוספת היא תעודות הסל ARKK הכוללת בין היתר חברות סטארט אפ וחדשנות בתחום הטכנולוגיה. תעודה זו ראויה לתשומת לב של כולם שכן דרכה ניתן להחשף לחברות שיובילו את המגזר בהווה ובעתיד. כאשר TSLA מהווה 10% מהתעודה לא צריך להיות מופתעים לגלות כי תעודת הסל הזו עלתה כמעט 160% מאז אמצע מרץ.


תעודה מעניינת נוספת היא ARKG - שם יופיעו חברות מתחום הביו-טכנולוגיה שמתעסקות בריפוי וירוסים, חיסונים נגד וירוסים ועוד. במסגרת תקופת הזמן הנוכחית בה העולם חווה את וירוס הקורונה הדבר מהווה לפחות חלק מהסיבות לכך שמשקיעים נוהרים לקרן זו. בכל מקרה, הקרן הזו זינקה ביותר מ -150% מאז שפל מרץ - והרבה מעל תשואות ה- QQQ.


תעודת הסל YOLO - מתמקדת במניות של חברות מתעשיית הקנאביס. לא כל תעודות הסל למריחואנה נוצרו שוות. YOLO, עולה בהרבה על תשואת תעודות כמו ה- MJ ותעודות סל אחרות "ידועות" והציגה תשואה כמעט כפולה מתשואת ה- QQQ מאז השפל במרץ. אנו יכולים לראות בבירור שמשקיעי YOLO לקחו רווחים במהלך שלושת או ארבעת ימי המסחר האחרונים.




YOLO ARKG ARKK
השוואת תשואות בין תעודות הסל


עיקרי המלצות


טכנולוגיה - סקטור זה הוביל את עיקר העליות במדדים על ידי חברות כמו אפל, אלפבית, NVIDIA, טסלה וזום. ענפים חשובים אחרים כמו פיננסים, אנרגיה ונדל"ן בפיגור. סקטור זה סובל מעודף משקל נכון להיום וצפוי לחוות תיקונים. ההמלצה - תת משקל או הימנעות מהשקעה.


אג"ח - המגמה השורית נמשכת: המגמה בארה"ב של ריבית נמוכה וכך גם החיפוש אחר חוף מבטחים בימים של חוסר ודאות תומכת בשוק האג"ח. תעודות סל של האוצר כמו TLT ממשיכות להיות השקעה טובה.


משאבים טבעיים - הזהב ממשיך לצמוח. דיברנו שוב ושוב על בנקאים מרכזיים עם מדיניות רופפת שמעודדת משקיעים לשמירה על כספם באמצעות מחירי מתכות יקרות ושום דבר לא השתנה. עבור ממשלות ובנקאים מרכזיים, שום מחיר אינו גבוה מכדי להביס את וירוס הקורונה. עובדה זו תומכת מאוד בהמשך עליית מחירי המתכות היקרות.


נושאי השקעה אחרים שאנו עוקבים אחריהם: היורו היורד, מחשוב הענן, AI / רובוטיקה, FinTech, אבטחת סייבר, אנרגיה ירוקה ורכבים חכמים. הם כל הנושאים החמים כיום. כך גם הופעתם של מטבעות קריפטו. אנו עוקבים אחר כל אלה.



TLT GOLD FEAR


מבט גלובלי


תמונה אחת שווה אלף מילים. והדיוקן האחרון של מפת ההון העולמית ממחיש הכל. התפרצות הקורונה יצרה חוסר איזון עצום במחירי המניות העולמיים. לאחר הפסדים חדים במהלך חודש מרץ, אנו נמצאים בעיצומו של שלב התאוששות. עם זאת, רוב תעודות הסל - גם לאחר ההקפצה - עדיין מגלמות הפסדים. מבין 13 תעודות הסל העולמיות שאנו עוקבים אחריהן, 11 עדיין עם ביצועים שליליים מתחילת השנה. למרות קריאות כלכליות דומות למשבר בארה"ב, אנו מבחינים כי המניות בארה"ב (VTI) נמצאות במגמת עלייה. כמו כן, המניות הסיניות (GXC), מוקד וירוס הקורונה, הן המניות בעלות הביצועים הטובים ביותר. מרבית השווקים המתעוררים הם שליליים, כאשר כמה כמו אמריקה הלטינית (ILF) וברזיל (EWZ) עדיין תקועים בשוק דובי.



ביצועי השווקים בעולם זמן הקורונה

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page